Dus toen ik begin deze week Pulled Pork had gemaakt heb ik een zakje bewaard om dit ook eens zelf te maken.
Ingrediënten:
- 350 gram Pulled Pork in kleine blokjes
- 300 gram Witte kool
- 1 geraspte Winterwortel
- Sweet Baby Ray's BBQ sauce
- filodeeg
- 2 geklutste eierdooiers
Tip: wikkel het filodeeg in een natte doek dan kan je de blaadjes makkelijker van elkaar lostrekken.
Werkwijze:
Snijd de witte kool klein en meng dit met de geraspte winterwortel.
Voeg hieraan de gesneden Pulled Pork toe.
Meng dit alles met de Sweet Baby Ray's tot een smeuïg geheel.
Nu kan je de loempia's gaan maken.
Leg hiervoor een velletje filodeeg voor je in een ruit en leg hierop een goede eetlepel loempia-vulling.
Vouw de twee buitenste punten naar binnen als een envoloppe.
Rol het mengsel stevig op naar boven, laat de bovenste driehoek nog even vrij. Besmeer de rand hiervan met de eierdooier.
Rol nu het laatse stukje ook op en herhaal dit totdat het mengsel op is (25 loempia's moet kunnen).
De loempia's moeten ongeveer 5 minuten in de frituur voordat ze klaar zijn.
Die foto's houden jullie van me tegoed.
Bedankt voor het kijken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten