Dus deze week eerst deeg gemaakt volgens het recept van Dominique, dat kan je het beste al de dag ervoor doen.
Het deeg dun uitrollen en voor het vervoer op bakpapier leggen
Dan beleggen met wat je maar lekker vindt, let op 'less is more' dus niet teveel want dan is de bodem al zwart voordat de bovenkant gaar is.
Salami versie
Gerookte kip, mozzarella, pesto variant.
Voor een goede pizza heb je veel warmte nodig, gebruik hiervoor twee briketten starters.
Leg de gloeiend hete briketten langs de rand van de barbecue, dit noemt men de 'ring of fire.'
Nu kan het rooster op de barbecue en de pizzasteen.
Laat de steen nu 10 minuten opwarmen met deksel erop en de ventilatiegaten boven en onder helemaal open.
Dan mag het feest beginnen.
Deksel dicht en na vier minuten voorzichtig spieken, je wil niet dat er teveel warmte weg gaat.
Deze heeft er 7 minuten over gedaan bij 225 C.
En dan is het klaar
Conclusie, de Cadac steen voldoet prima voor het maken van pizza's op je barbecue, en voor de prijs is het zeker een aanrader.
Bedankt voor het kijken.
leuke blog. Het is echt een super pizzasteen. Ik heb er vorig jaar ook een aangeschaft. Het is echt een super aankoop geweest. je maakt zo echt heerlijke pizza's op de BBQ!
BeantwoordenVerwijderen