Spam komt uit Amerika en wij kennen het hier als Smac of Luncheon Meat. Het is een leuke snack om te maken als je aan het barbecueen bent. Deze stond al lang op de to-do-lijst en komt van de blog van Cowgirl, een dame die simpele maar vooral ook heel bijzondere zaken op de barbecue maakt.
Ingredienten:
- 1 blikje Spam
- 1/2 cup lichtbruine suiker
- 1 theelepel cayennepeper
- Jack Daniel's om te sprayen.
- 1 blokje appel rookhout
Werkwijze:
Haal het vlees uit het blik en snijdt het in tot bijna op de bodem, tip: leg twee eetstokje naast het vlees zodat je er niet helemaal doorheen snijdt.
Leg het vlees op wat aluminiumfolie op de barbecue. Deze heb ik bij 120 C voor 75 minuten op de barbecue gelegd met wat appel rookhout. Een hogere temperatuur kan ook maar dan moet de tijd korter.
Het vlees gaat dan open staan als een bloem.
Meng de lichtbruine suiker met de cayennepeper en strooi het mengsel over en tussen het vlees.
Spray nu wat Jack Daniel's over het vlees
Nu mag het nog even terug op de barbecue voor ongeveer 45 minuten, is de temperatuur hoger doe het dan voor een kortere periode.
Smullen maar!
Cowgirl bedankt voor het recept!